Kdor se zdravo prehranjuje, dolgo ostane zdrav in fit. Pomanjkanje časa za pripravo kvalitetne hrane je dandanes pravi problem. Prav zato si velja priskrbeti vsestranski talent za svojo kuhinjo – parno pečico Miele. Pa naj gre za posamezne priloge ali velikodušne menije v enem samem postopku priprave, parna pečica Miele vselej poenostavi kuhanje. Prilagodi ga vsem vašim zahtevam in željam ter predstavlja popolno dopolnitev h klasični pečici in kuhalni plošči. Le zakaj svetovno znani kuharji prisegajo nanjo?
V nasprotju s katerimi koli parnimi pečicami se pri Mielejevih aparatih para ustvarja zunaj notranjosti pečice. Prav to ima zvrhan koš prednosti za postopek kuhanja. Ustvari se idealna količina pare, optimalno merjenje in ohranjanje temperature, čas kuhanja, ki nikakor ni odvisen od količine živil, ter nenazadnje tudi hitro segrevanje. Toliko o prihranku časa in enostavni pripravi hrane, kajne?
S pomočjo kuhanja v pari ohranimo intenzivne in naravne okuse živil ter z njimi tudi dragocene vitamine, minerale ter elemente v sledovih. Ne samo, da to lahko okusite ob vsakem obroku, pač pa se dokaz nahaja tudi v znanstvenih testih. Študije so pokazale bistvene prednosti kuhanja v pari v primerjavi z običajnimi metodami kuhanja. V jedeh, kuhanih oziroma pečenih v pari, je do kar 50 % več vitaminov.
Mielejeva parna pečica je opremljena profesionalno. Odlikujeta jo veliko prostora ter hitro čiščenje. Notranjost pečice iz plemenitega jekla nudi uporabni volumen do 40 litrov, zato je v njej dovolj prostora tudi za velike posode, na primer za celega piščanca ali celo ribe. Prav to vam omogoča, da pripravite tudi popolne menije za kar 8 do 10 oseb.
Z Mielejevo parno pečico lahko povsem brez truda dosežete najboljše rezultate. Koliko časa po navadi kuhate riž? Kaj pa zelenjavo? No, pri jedeh, ki jih pripravljate z avtomatskimi programi, vam ni treba izbrati niti temperature niti trajanja. Aparat preprosto deluje avtomatsko in vam tako olajša vsakdanje kuhanje.
Čemu je Miele parna pečica sploh nujen pripomoček vsake sodobne kuhinje? Mogoče zato, ker skrbi za najboljše rezultate kuhanja? Ali pa ker pripravo jedi še dodatno olajšata hitro segrevanje in enakomerna porazdelitev pare? Nikakor ne smemo pozabiti tudi na patentirano redukcijo pare, ki poskrbi, da se malo pred koncem postopka priprave vrata pečice odprejo za režo, da se para počasi izpusti iz pečice.
V parnih pečicah lahko živila pripravljate tudi po metodi sous-vide. Pri nizkih temperaturah in dolgem času postopka se ribe, meso, sadje in zelenjava posebej nežno skuhajo. Rezultati so zato presenetljivo aromatični in intenzivnega okusa. Obenem pa se ohranijo tudi videz, oblika, mineralne snovi ter vitamini v živilih.