Bolje prej preveriti, kot pa prepozno!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Kdaj gremo ljudje v večini k zdravniku? Takrat, ko je že res pozno, kajne? Tako je! Vedno odlašamo s stvarmi s katerimi se res ni za hecati. Včasih oz. bolje rečeno velikokrat nam že en majhen simptom lahko pokaže, da se nekaj z nami dogaja. Velikokrat je težava, da teh simptomov ne zaznamo, se niti ne obremenjujemo s tem in si mislimo to je le kakšen prehlad ali kakšna podobna stvar, da se ne poglobimo v nekaj. Ko pa nas začne že dobro mučiti, potem pa si belimo glavo zakaj se nismo prej spravili k zdravniku. Boštjan Trilar ravno zaradi tega svetuje preventivne preglede, kar pomeni samo dobro za vas, saj se lahko mnogo prej ugotovi kakšno stvar, kar mogoče še niti sami ne veste, niti nič ne čutite, da bi se lahko karkoli dogajalo z vami.

sistematski-pregled - Celje.info

Kako je bilo, ko smo bili otroci? Imeli smo vsake toliko časa sistematske preglede od majhnega in celo osnovno šolo, pa še tudi kdaj kakšen pregled v srednji šoli mogoče. Marsikdaj se je na teh pregledih ugotovilo, če je kaj narobe z nami in se je lahko še pravi čas ukrepalo. Ko pa postanemo starejši pa pozabimo nase, pozabimo kako zelo je potrebno paziti na svoje zdravje. Če nimamo zdravja ne moremo dobro funkcionirati in če ne moremo funkcionirati ne moremo delati, ne moremo služiti denarja, ne moremo uživati življenja kot bi ga lahko in zato ima Boštjan Trilar še kako prav glede preventivnih pregledov. Sploh, ker je v današnjem času veliko stresa nam bolezni še toliko prej zagodejo, ko si to najmanj mislimo. Stres je največja težava današnjega sveta, življenja.

V preteklosti ni bilo toliko stresa kot pa danes, vsaj tako se mi zdi ter tudi, ko starejši ljudje opisujejo svoja življenja. Res je, življenje takrat ni bilo lahko je bilo kar težko vse te vojne, pa revščina in tako naprej, ampak ljudje so bili bolj sproščeni, veseli, manj stresni in vse to se tudi pozna na zdravju. Če pogledamo danes ljudi so že mladi kar hitro bolni oz. imajo kakšno kronično bolezen in podobno. Potem pa na drugi strani poglejmo starejše, ki pa so na stara leta zdravi kot dren! In tudi v mladosti so bili polni elana, zdravi. Čim manj stresa, to je najboljše za naše zdravje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×