Lovske kamere omogočajo opazovanje na odročnih krajih

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

V tem članku bomo obravnavali vse, kar morate vedeti o izbiri in uporabi lovskih kamer. Obravnavali bomo teme, kot so, kako izbrati pravo kamero za svoje potrebe, kako nastaviti kamero za optimalne rezultate in kako učinkovito uporabljati kamero na terenu. Do konca tega vodnika bi morali dobro razumeti, kako vam lahko lovske kamere pomagajo postati uspešnejši lovec.

Izbira prave lovske kamere

Pri izbiri lovske kamere morate upoštevati nekaj stvari. Prva je, katero vrsto divjadi nameravate loviti. Za različne vrste divjadi so potrebne različne vrste kamer. Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je teren, na katerem nameravate uporabljati kamero. Če boste lovili v gostem grmovju, boste potrebovali kamero, ki je trpežna in zdrži pretresanje. Če nameravate kamero uporabljati na odprtem polju, vam za to ne bo treba toliko skrbeti.

Zadnja stvar, ki jo je treba upoštevati, je cena. Cene lovskih kamer se lahko gibljejo od nekaj sto evrov do več tisoč evrov. Pri izbiri lovske kamere je pomembno najti ravnovesje med kakovostjo in ceno. Ne želite zapraviti preveč denarja za kamero, ki bo se uporablja le nekajkrat na leto.

Nastavitev lovske kamere

Pri namestitvi lovske kamere morate upoštevati nekaj stvari. Najprej se prepričajte, da je kamera usmerjena v pravo smer. Prepričajte se, da je lovska kamera usmerjena proti območju, kjer pričakujete največjo aktivnost divjadi.

Druga stvar, ki jo morate upoštevati, je, da kamero nastavite na pravo višino. Ne želite, da bi bila kamera previsoko ali prenizko nameščena. Če je kamera postavljena previsoko, lahko izpusti del igredogajanja. Če je kamera prenizko, bodo slike morda zamegljene.

Zadnja stvar, ki jo morate upoštevati, je, da se prepričate, da je za kamero dovolj svetlobe. Če je fotoaparat v senčnem območju, bodo slike morda temne.

Uporaba lovske kamere

Ko ste izbrali in nastavili popolno lovsko kamero, je čas, da jo začnete uporabljati. Najpomembnejša stvar, ki si jo morate zapomniti pri uporabi lovske kamere, je potrpežljivost. Ne pričakujte, da boste divjad videli takoj po namestitvi kamere. Lahko traja več dni ali celo tednov, preden se divjad pojavi pred kamero.

Ko se divjad pojavi pred kamero, poskrbite, da bo tiho in mirno. Če se preveč premikate, lahko preplašite divjad.

Ko boste imeli nekaj dobrih fotografij divjadi, lahko začnete načrtovati lov na podlagi informacij, ki jih zagotavlja kamera. Te informacije so lahko zelo dragocene in vam pomagajo postati uspešen lovec.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×