Alkaten cevi so narejene iz visokokakovostnih materialov

Mehke, sesalne in alkaten cevi

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Brez uporabe različnih vrst cevi si najverjetneje našega življenja ne znamo predstavljati. Teh je veliko vrst, uporabljajo pa se za najrazličnejše namene. Tovrstne produkte delimo v več kategorij. V ospredje postavljamo tri vrste. To so mehke, sesalne in alkaten cevi.

Eno od najpomembnejših skupin plastičnih materialov pri izbiri takšnih izdelkov predstavlja polietilen. Ta se odlikuje zlasti po dobri kemični obstojnosti in odličnih elektroizolacijskih lastnostih. Ker je predelava enostavna, so alkaten cevi cenovno med najbolj dostopnimi.

Vodovodne, zaščitne in distančne cevi

Alkaten cev je lahko vodovodna, zaščitna ali distančna. Slednjo lahko najdete tudi pod oznako juvidur. Uporablja pa se predvsem v gradbeništvu pri sestavi opaža pred začetkom betoniranja. Izdelana je iz vzdržljivega ter trdega PVC materiala.

Alkaten cevi

Namakalne alkaten cevi

Zaščitna cev je namenjena popolni zaščiti električnih, telekomunikacijskih, optičnih in koaksialnih kablov kabelskega razdelilnega sistema. Omenjene sisteme varuje predvsem pred raznovrstnimi mehaničnimi ter zunanjimi vplivi. Izdelek je črne barve z zelenimi črtami. Označeni so tudi tekoči metri.
Vodovodne alkaten cevi so narejene iz visokokakovostnih materialov. Ti morajo omogočati trpežnost, obstojnost in dolgo življenjsko dobo. Takšni produkti so označeni po posebnih standardih in se izdelujejo za natančno določeni delovni tlak.

Cevi za domačo rabo

Nepogrešljiv pripomoček v prav vsakem domu je mehka cev. Odlikuje se po vzdržljivosti, dolgi življenjski dobi in ne nazadnje tudi po vsestranski uporabnosti. Uporablja se na primer za zalivanje vrta, pranje avtomobila, za pralnice, v gradbeništvu.

Posebna vrsta so transparentne mehke cevi z opletom. Takšni produkti so močni in izjemno vzdržljivi. Zasnovani so posebej za pretakanje tekočin, kemikalij in plinov. Odporni so proti obrabi, saj gre za kemijsko odporen material, ki ne ogroža odlične fleksibilnosti pri pretakanju ob višjih delovnih pritiskih. Še zlasti primerni so za hrano ter distribucijo pijač v skladu s posebnimi direktivami.

Mehčana PVC cev z vgrajeno trdo spiralo

Sesalna cev je mehčani PVC izdelek z vgrajeno trdo spiralo. Ta je okrepljena z antishock trdim PVC. Notranja površina izdelke je povsem gladka, zunanjost je žlebljena. Uporaba je preprosta, prilagodljiva in lahka. Produkt je dobro odporen na abrazijo ter na večino kemičnih spojin. Je prozorna z belo spiralo. Uporablja pa se zlasti za namakanje, sesanje, dovod gnojil, dezinsekcijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×