OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Je optimizacija spletnih strani ustrezna za prav vsako spletno stran?
Ustrezna je za vse spletne strani, bolj pomembno se je vprašati ali je tudi pomembna za vsa spletna mesta? Ni! Optimizacija spletnih strani ni nujna za prav vsako spletno stran, kar pa je odvisno predvsem od ciljev skrbnika določenega spletišča. V primeru, da vaša spletna stran ne vpliva na vaš posel in obisk na njej ni tako pomemben, potem je morda bolje, da se odločite za kakšne druge oblike digitalnega marketinga. V kolikor pa si želite biti vidni in med top zadetki v iskalniku, v kolikor si želite več obiska in seveda posledično tudi večje povpraševanje po vaši storitvah oziroma proizvodih, potem je optimizacija spletnih strani tisto kar vaša stran potrebuje – brez dvoma!
Velika večina se za optimizacijo odloči, ko spoznajo, da je res nujno potrebna, drugi se odločijo že v samem štartu, spet nekaterim so to zdi nepotreben strošek. Polagamo vam roko na srce – na to stvar nikakor ne glejte kot na strošek, ampak jo tretirajte kot investicijo v boljšo prihodnost za vas in vaš posel. Tisti, ki ponujate izdelke tudi vložite v nakup robe na zalogo pa se vam to ne zdi strošek. No podobno je z optimizacijo, le da ta ni oprijemljiva. Ravno iz razloga, ker se marsikomu zdi ta »strošek« odveč, se ljudje odločijo, da bodo svojo spletno stran optimizirali kar sami. Seveda, je rezultat navadno na koncu vse prej kot zavidljiv, zakaj? A ste videli koga, ki ni kirurg in bi se odločil opraviti zapleteno operacijo srca? Podobno je pri tem. Optimizacija spletnih strani je zahteven proces, ki terja ne samo zadostno znanje, ampak tudi izkušnje. To je proces, ki je sestavljen iz več faz in vsaka posamezna za izvedbo zahteva poznavalca in ne laika. To je proces, ki se dejansko nikoli ne zaključi, no, vsaj dokler si želite dobro pozicionirano spletno stran.

Rezultat iskanja slik za optimizacija spletnih strani
A na vse zgoraj omenjeno se nekateri enostavno požvižgajo in se, kljub vsem opozorilom, odločijo stvari vzeti v svoje roke. In kaj na koncu sledi? Najhujša sankcija kar je lahko za nekoga – izbris iz baze podatkov določenega iskalnika. To pomeni, da je stran v dotičnem brskalniku preprosto nevidna. Verjetno si tega ne želite, kajne? Upoštevajte naš nasvet in dovolite, da bo optimizacija spletnih strani domena nekoga, ki se na to spozna, vi pa se raje osredotočite na sam posel, velja?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×