Konopljina smola vsebuje veliko zdravilnih učinkov

Smola, ki prihaja iz rastline canabis

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Ena izmed najbolj znanih rastlin na celem svetu je kanabis oziroma marihuana. To je posebna rastlina s katero imamo ljudje poseben odnos. Skozi zgodovino je služila mnogim zdravstvenim namenom, saj so stare civilizacije iz nje proizvajale različna zdravila. Obenem pa je zaradi sestave same rastline iz nje možno izdelati tudi oblačila, orodja in druge pripomočke. Dandanes pa se ponovno vzpostavlja znanje o vseh njenih zdravilnih učinkih. Trenutno zelo veliko popularnost uživa konopljina smola, ki vsebuje izredno veliko zdravilnih učinkov ob zaužitju na pravilen način. Seveda moramo poudariti, da te učinki niso zdravstveno dokazani in niso zamenjava za priznana zdravila, ki se uporabljajo v medicini.

Zdravljenje različnih zdravstvenih stanj s konopljino smolo

V vedno več državah po svetu postaja zdravljenje s kanabisom legalno. Zdravniki ga priporočajo za lajšanje bolečine. To pa velja tudi za konopljino smolo, saj vsebuje sestavine, ki delujejo blagodejno na človeško telo. To je izredno pomembno, saj se tako ognemo opioidom s katerimi se lahko zasvojimo.

Konopljina smola vsebuje sestavine, ki delujejo blagodejno na človeško telo

Poleg tega pa se s smolo iz konoplje ne moremo predozirati in tako ogrožati svoje zdravje. Tako je to idealno naravno zdravilno sredstvo, ki nima poznanih negativnih učinkov. Potrebno se je tudi zavedati, da ne vsebuje THC psihoaktivne spojine, ki jo lahko najdemo v marihuani.

Konopljo je možno ekološko pridelati

Velika prednost konoplje je ta, da uspeva v mnogih podnebjih. Možno jo je pridelati v bolj vročih, kot tudi mediteranskih klimah, kar pomeni, da jo večino držav po svetu lahko pridela lokalno. S tem se izognemo visokim stroškom uvoza, carine in raznih davkov, kar poceni prehranska dopolnila ter druge produkte konopljine smole.

Video: Kako gojiti organsko konopljo v zaprtih prostorih

Ekološka pridelava pa je zelo zaželena, saj pomeni, da se lahko zagotovi primerna vzgoje same rastline. S tem se izognemo uporabi nezaželenih insekticidov in drugih strupenih snovi, ki bi lahko ob dolgotrajnem uživanju produktov iz konoplje nam škodili.

Spojine v konoplji morda olajšajo simptome depresije in anksioznosti

Veliko različnih raziskav je prišlo do sklepa, da morda sestavine v sami konoplji in tudi konopljini smoli lajšajo simptome depresije in anksioznosti. To sicer ni bilo znanstveno dokazano, vendar je vsebina CBD kanabidiola, ki je aktivna sestavina v rastlini z močnimi zdravilnimi učinki ob pravilnem jemanju, zelo obetavna. To je močna kemična sestavina, ki povzroča občutek sproščenosti in miru v človeškem organizmu. To je tudi razlog, da jo vedno več zdravnikom uporablja za zdravljenje depresije, anksioznosti, nespečnosti in drugih motenj. Stranski učinki pa so dokaj blagi, če jih primerjamo z nekaterimi drugimi zdravili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×