Strešniki morajo biti danes bolj trpežni

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Narava se spreminja, na kar vpliva človek s svojim vedenjem. Posledica tega so tudi vedno bolj ekstremni pojavi in ne samo, da se mora človek prilagoditi tem spremembam, vse se mora prilagoditi, tudi strešniki. Če so bili včasih strešniki kupljeni za vsaj petdeset let, pa morajo biti danes mnogo bolj trpežni, da lahko zdržijo toliko časa in mnogokrat se pokaže, da ravno stari strešniki novim vremenskim pojavom niso kos. Največkrat je na našem delu zemlje problematična ravno toča, ki povzroči največ škode in potem vidimo cela naselja, ki imajo uničeno kritino in mokra podstrešja. Sploh obstajajo strešniki, ki prenesejo točo? Seveda, teli so https://www.gerardroofs.si/sl/stresniki in vsekakor se splača že v naprej zamenjati kritino, preden pride do škode.

Toča lahko strešnike povsem uniči

Večino starih kritin je narejenih iz materialov, pri katerih ne morete pričakovati, da bodo lahko prenesli točo. Imate staro glineno ali pa betonsko kritino? Mislite, da ste varni? Niste, nikakor ne, saj če bo prišla toča nad vašo hišo, ki bo imela premera več kot 5 cm in več, potem boste lahko ostali celo brez kritine, podstrešje bo razmočeno in tudi v stanovanje vam bo lahko začela vdirati voda. Če se vam to zgodi, boste šele imeli škodo in takrat se vam bodo zdeli strešniki še cenejši od vsega ostalega. Si predstavljate, da je treba obnoviti celotno izolacijo, ki jo imajo stare strehe narejeno na napačen način, potem je treba zamenjati tudi vse špirovce in late, pa pregledati stanje zgornje plošče in morda počakati z izolacijo, da se najprej plošča presuši, ne pa da imate vlago, ki se bo zaradi neprodušnega zaprtja spremenila le v plesen in potem lahko šele pride do težav.

Rezultat iskanja slik za strešniki in toča

Zamenjajte strešnike preventivno

Če veste, da so strešniki na vaši strehi že stari, potem jih raje zamenjajte in delujte preventivno, saj so lahko novi strešniki, ki jih boste preventivno zamenjali, mnogo cenejši kot škoda, ki lahko nastane, če jih ne boste zamenjali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×