Okrasna platišča za avto

Zaščitimo avtomobilska platišča pred raznovrstnimi nevarnostmi

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Velikokrat spregledan del vsakega vozila so kolesa. Dejstvo pa je, da predstavljajo edini stik s cesto našega avtomobila, SUV-a, kombija, poltovornjaka ipd., zato so izredno pomembna. Vročina, rja ter razni udarci hitro pustijo odrgnine, vdrtine ter drugače kvarijo izgled naših platišč. Proti omenjenim nevarnostim so izredno uporabni pokrovi platišč, ki deloma ščitijo celotno kolo. Pri tem pa dodajo našemu vozilu tudi nekaj estetske privlačnosti ter mu tako zvišajo tržno vrednost. Namestimo jih lahko brez posebnega orodja in tudi odstraniti jih je možno brez težav.

Platišča so občutljiva na udarce in rjo

Glavni dve vrsti avtomobilskih platišč, ki jih uporablja večino voznikov, sta jeklena in aluminijasta. Aluminijasta so običajno malo dražja od jeklenih, saj imajo bolj luksuzen izgled, hkrati pa so tudi lažja. Jeklo pa je na drugi strani bolj vzdržljivo, vendar pa je izpostavljeno rji.

Okrasna platišča za avto za stilsko preobrazbo
Okrasna platišča za avto so popolna zaščita jeklenih platišč

Pri vsakodnevni vožnji izpostavimo platišče za avtorazličnim nezgodam, kot so udarci v robnike, na parkirišču se lahko v njih zadenejo ljudje z nakupovalnimi vozički ipd. Tako se hitro okruši barva, ki pa deluje tudi kot osnovna zaščita pred korozijo. Veliko bolje je, če udarce prevzamejo pokrovi platišč avtomobila, saj bodo do velike mere preprečili dostop omenjenih in drugih nevarnost. Rji so izpostavljena predvsem kovinska platišča za avto. Aluminijasta pa so veliko bolj občutljiva na udarce, saj se hitro zvijejo. Možno pa je, da jih napade korozija.

V notranjosti koles se nahaja mnogo različnih komponent

Kolesa avtomobila morda izgledajo dokaj preprosta po svoji zunanjosti. V njih pa se skriva veliko različnih avto delov, ki morajo delovati brezhibno, da omogočajo uspešno zaviranje, pospeševanje in zavijanje. Nekateri izmed teh delov so zavorni koluti, zavorne ploščice, garnitura zavornih čeljusti ipd.

Video: Kako namestimo okrasna platišča za avto

Vsi omenjeni in drugi avto deli so narejeni iz vzdržljivih materialov. Kljub temu pa jih lahko neprestano izpostavljanje vodi, blatu, soli in drugim elementom poškoduje. Deloma jih lahko zaščitimo z okrasnimi pokrovi, ki preprečujejo dobršnemu delu umazanije s ceste, da bi se dokopala do komponent v notranjosti platišč.

Okrasni pokrovi zvišajo vrednost našega vozila

Za vsako vozilo je možno zaslediti okrasne pokrove različnih izgledov. To je enak avto del navadnim pokrovom, je pa res, da je velikokrat predstavljen kot estetski dodatek za naše vozilo. Namenjeni so izboljšanju izgleda našega vozila, kot tudi zaščiti komponent v njihovi notranjosti. Dejstvo je, da je to eden izmed najlažjih in najhitrejših načinov, da izboljšamo zunanji izgled našega vozila. Pomembno je, da pri nakupu upoštevamo velikost pokrova za platišča avtomobila, ki ga želimo kupiti, kot tudi velikost platišč na našem avtomobilu. Tako zagotovimo, da ne bomo kupili prevelika ali premajhne pokrove. Njihova uporaba se priporoča za vsakega lastnika osebnega vozila, saj so odlična dolgoročna investicija, zaradi nizke nakupne vrednosti in dolgotrajnih zaščitnih učinkov za naše vozilo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×