4 ključni razlogi za nakup toplotne črpalke

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×

Če se odločate za uvedbo novega ogrevalnega sistema, ste pri nabiranju informacij zagotovo naleteli na toplotne črpalke, kot eno izmed ekoloških in stroškovno ugodnih rešitev. A zakaj bi pravzaprav izbrali prav toplotno črpalko?

  1. Toplotna črpalka je cenovno ugodna
    V primerjavi z drugimi viri energije vam lahko toplotna črpalka da do štirikrat več toplote za isti denar. Toplotna črpalka za delovanje ne potrebuje elementov, kot so dragi plinski priključki, gorilnik ali dimnik, kar vodi do velikih prihrankov pri montaži in kasnejšemu vzdrževanju.
  2. Okolju prijazen način ogrevanja
    Toplotna črpalka tri četrtine energije za ogrevanje pridobi iz obnovljivih virov energije – zemlja, zrak in voda. Pri delovanju ne prihaja do izpustov CO2 in drugih okolju škodljivih stranskih produktov, zato je toplotna črpalka ena ekološko najmanj oporečnih rešitev na trgu.
  3. Enostavno vzdrževanje in vgradnja
    Vgradnja toplotne črpalke v stavbo ne zahteva večjih posegov, ki so nujni pri nekaterih drugih ogrevalnih načinih, kot so različne peči, kurilnice ipd. Zaradi oblike in načina delovanja je tudi kasnejše vzdrževanje enostavno in finančno ugodno.Image result for toplotne črpalke
  4. Vsestranska uporaba– Toplotno črpalko lahko uporabljate čez celo leto za hlajenje, ogrevanje, filtriranje in razvlaževanje zraka. Črpalka je prijazna otrokom in starejšim, saj oddaja toploto nizke gostote, njeno delovanje pa lahko upravljate na daljavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Filament.io 0 Flares ×