Kje kupiti kakovostno pohištvo po ugodni ceni?

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Pri prenovi doma je strošek novega pohištva izredno visok in marsikdo zato išče pohištvo po nizkih cenah. Takšno početje je lahko velika past, saj je poceni pohištvo običajno izredno slabe kvalitete, kar pomeni težave pri vsakodnevni uporabi in kratko življensko dobo elementov. Vsekakor na nakup pohištva ni smiselno gledati kot na strošek, ampak gre za investicijo. Čeprav se pri nakupu govori o velikih zneskih, moramo računati, da bomo pohištvo uporabljali več kot 10 let, torej je lahko dnevni strošek uporabe pohištva nižji kot pri kakšen kosu oblačila, za katerega plačamo nekaj 10 EUR in ga nato oblečemo le nekajkrat.

Rezultat iskanja slik za furniture

Pri nakupu pohištvenih elementov moramo gledati na razmerje med kakovostjo in ceno. Za primer naj navedem nakup omare. Našli smo dva modela: en stane 150€, drugi pa 400€. Prvi model je vidno slabši, in imamo občutek, da ne bo zdržal več kot 2 leti, pri tem pa nam bo vsakodnevno povzročal slabo voljo. Strošek uporabe prvega modela omare je torej 150€ (strošek nakupa) deljeno s številom dni uporabe izdelka (2 leti – 730 dni), torej strošek znaša 0,20€ na dan. Druga omara je izdelana krepko boljše in bo z lahkoto zdržala 10 let. Torej je strošek uporabe te omare 400€ (strošek nakupa) deljeno z 3650 dni (10 let) – strošek znaša le 0,11€ na dan uporabe, hkrati pa bomo vsak dan zadovoljni z uporabo omare.

Pri izbiri pohištva moramo imeti v mislih tudi naše zdravje in počutje. Ceneni kosi so lahko izdelani iz materialov vprašljivega izvora in kakovosti, kar lahko negativno vpliva na naše počutje oziroma zdravje. Vsak izmed nas je že kdaj kupil kakšen cenen izdelke, narejen na daljnem vzhodu, ki je imel neprijeten vonj in če smo bili dlje časa blizu tega izdelka, nas je začela boleti glava. Ker so pohištveni kosi veliki in so stalno prisotni v prostoru, je ta učinek še toliko večji.

Rezultat iskanja slik za furniture

Pri nakupu pohištva se je smiselno zanesti na blagovne znamke, ki jim zaupamo, kupiti pa pri trgovci, za katerega smo prepričani, da nam bo nudil tudi poprodajno podporo v primeru, če bo s pohištvom karkoli narobe. Ob nakupu se moramo pozanimati tudi o strošku dostave, saj ima veliko trgovcev nizke cene, ampak zelo visoke stroške dostave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×