Kuhinjske pečice, nepogrešljive gospodinjske pomočnice

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Za večino nas je kuhanje popolnoma rutinsko opravilo, ki utegne pritegniti veliko več zahtev, kot pohvale. Okusi so različni, zato je težko iz dneva v dan pripraviti nove, fantastične jedi, ki so hkrati zdrave in všečne, ne da bi pri tem zapravili celo popoldne. Če se želite v kuhinji hitro obrniti, potrebujete zanesljive in kvalitetne kuhinjske pripomočke in aparate, ki ne pokvarijo okusa, niti ne otežijo vašega dela.

Marsikatera priprava jedi zahteva točno določeno temperaturo in prav posebno okolje v pečici, kar pa zahteva možnost natančnega reguliranja toplote v notranjosti in enostavnega prilagajanja, glede na jed, ki jo želimo pripraviti. Če za peko uporabljate električne pečice, veste, da lahko v določenih primerih tudi najmanjša odstopanja v temperaturi pripeljejo do ne najboljših rezultatov.

Related image

Miele kuhinjske pečice vam omogoča popoln avtomatski nadzor nad pečenjem z uporabo brezvrvičnega termometra, ki meri središče temperature živila. Pečica na zaslonu ves čas prikazuje preostali čas priprave in tako zagotavlja do pike natančno pečenje mesa, rib in perutnine, ne da bi pri tem morali ves čas bdeti nad postopkom. Uporaba termometra je enostavna, termometer pa vam je ves čas na dosegu roke, saj je shranjen kar v vratih pečice.

Te kuhinjske pečice vsebujejo tudi posebno funkcijo elektronskega uravnavanja, ki omogoča pripravo prek 100 mednarodnih jedi po predhodno določenih programih, vam ni potrebno izbrati niti načina delovanja, ne temperature in trajanja. Eden tovrstnih programov je program za pečenje pri nizki temperaturi, ki pripravi meso na način, kot bi bilo pripravljeno v vrhunskih restavracijah. Stopnjo pečenja lahko po želji spreminjate glede na svoje potrebe.

Kako je s čiščenjem, pravite? Skorajda enostavnejše kot peka! Večina sestavnih delov pečice, kot je na primer notranjost pečice in rešetke, je prevlečenih s patentirano prevleko z edinstvenimi lastnostmi proti prijemanju. Rezultat je, da lahko tudi trdovratno umazanijo odstranite brez truda z malo sredstva za pomivanje in gobasto krpo. Kar pa še ni vse, saj je pečica sposobna samodejnega čiščenja svoje notranjosti pri visokih temperaturah. Pri tovrstnem čiščenju ostanki hrane zaradi visokih temperatur razpadejo v pepel in se popolnoma odluščijo od površine v notranjosti pečice.

Če ponovimo: pečica skorajda popolnoma samostojno peče in uravnava temperaturo po predlaganih programih, čiščenje pa je otroško lahko. Takšno kuhinjsko pomočnico bi bilo res super imeti, kajne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×