Ne pozabite na podaljšanje domene

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

poliARC | Nurturing Sales Leads To Increase Conversions: Remind ThemDomeno lahko registriramo za različno časovno obdobje. Za večino vrhnjih domen to pomeni za minimalno eno leto in maksimalno pet let. Največ spletnih uporabnikov se odloči za krajši čas registracije, torej za le eno leto, kar pa ni vedno najboljša izbira, saj nikakor ne smemo pozabiti na pravočasno podaljšanje domene. Če domene ne podaljšamo v roku, se nam kaj hitro lahko zgodi, da postane prosta za registracijo. In ker se kar nekaj ljudi ukvarja s preprodajo domen, lahko že prvi dan po tem, ko je domena prosto dostopna vsakomur, ostanemo brez nje. V tem primeru ni poti nazaj, saj nimamo nikakršne pravice do domene, katere lastnik smo bili še nedolgo nazaj.

Natančen potek podaljšanja domene si lahko preberete na spletni strani http://registracijadomene.si/podaljsanje-domene.

70533052.jpg

Podaljšanje domene – pristojnost vašega registrarja

Na vašem registrarju je, da nas o poteku domene pravočasno obvesti. Največji registrarji, prek katerih je registriranih veliko število domen, imajo sistem za obveščanje o poteku domen zelo skrbno načrtovan. Lastnik domene običajno prvo obvestilo za podaljšanje domene prejme en mesec pred potekom, zatem pa še vsaj dvakrat, npr. 15 dni in 1 teden pred potekom, nekateri pa avtomatizirana elektronska sporočila pošiljajo tudi v zadnjih dneh pred potekom.

Ko registriramo domeno, je zato zelo pomembno, da pri naročilu vnesemo delujoč elektronski naslov, hkrati pa moramo e-poštni predal tudi redno pregledovati. V nasprotnem primeru bomo obvestilo o podaljšanju domene morda zasledili prepozno.

HWA Marketing - How To Register Buyer Related Domain Names

Kaj pa, če podaljšanje domene ni izvedeno v roku?

V primeru, da domeno pozabimo podaljšati, ta preide v karanteno. Za domače nacionalne domene (SI) velja, da v karanteni ostanejo še 30 dni po poteku, v tem času pa jih ne more nihče registrirati. Če torej opazimo, da je naša domena v karanteni, se moramo čim hitreje obrniti na registrarja. Cena za obuditev domene iz karantene je lahko precej višja od cene za podaljšanje domene, zato moramo biti na datum poteka še posebej pozorni. Za določene vrhnje domene (npr. COM ali NET) bomo pri nekaterih registrarjih za obuditev domene morali plačati več sto evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×