PRILAGODIMO SI ZIDANO HIŠO

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

PRILAGODIMO SI ZIDANO HIŠO

Kljub novim trendom v gradnji, kot je nizkoenergijska varčna hiša, pasivna hiša … se mnogi danes še vedno odločajo za tradicionalno, klasično gradnjo. Tako imenovana mokra gradnja ima seveda svoje prednosti.

Ena prvih in nam kot naročniku pomembnejših je prilagajanje gradnje svojemu finančnemu stanju in načrtu gradnje. Poleg gradnje v več fazah in premorov med njimi lahko pri zidani hiši veliko postorimo sami ter s tem privarčujemo denar. Vendar pa ni samo zidana hiša tista, ki jo lahko gradimo v fazah. Različne faze in opcije gradnje ponujajo tudi novi materiali. Ponudniki kot je JUBHome ponuja prav to. S svojimi neodvisnimi sklopi gradnje JUBHome BASE, JUBHome WALL in JUBHome Roof omogoča faznost gradnje in z enostavno gradnjo tudi samograditeljstvo.

Pred kratkim sem na spletu zasledila članek, kjer je mlad par predstavil svoje razloge za tradicionalno gradnjo. Živita na potresnem, hribovitem področju z močnimi vetrovi. Potrebujeta masivno hišo s težko streho in vetrno nepropusten ovoj.  Vsem tem zahtevam ustrezajo sklopi JUBHome hiš. Za dobro toplotno podizoliranje hiš v mrzlih hribovitih predelih ponujajo sistem toplotne izolacije temeljne plošče  JUBHome BASE.Sistem je primeren tako za klasično zidano hišo kot tudi za nadgradnjo z njihovim stenskim sistemom JUBHome WALL. Ta stenski sistem je izrazito potresno odporen in vzdržljiv pri dinamičnih obremenitvah bolj kot zidani objekti. Kot rečeno pa je zgornji del objekta lahko klasično zidan.

Vendar pa ima klasično zidana hiša še druge negativne strani. Če pogledamo povprečno hišo zgrajeno v zadnjem desetletju dvajsetega stoletja, uporabniki le-te porabijo letno 10 do 25 l olja na m2 na leto. Kljub temu, da za zidano hišo velja, da ima dobro akumulacijo toplote, torej se hiša počasneje ohlaja in segreva, kar skrbi za toplotno stabilnost objekta, so stroški v novodobnih ničenergijskih hišah, kot je JUBHome hiša, nižji.          Pasivne hiše v taki tehnologiji lahko namreč porabijo celo manj kot 1,5 l olja na m2 na leto. Poraba je odvisna tudi od izbranih debelin JUBHome WALL elementov. Danes je v procesu grajenja našega doma ključnih ogromno stvari. Vprašanje, ali gradimo tradicionalno ali moderno, ni več tako pomembno. Danes je bistvena trajnostna gradnja, nizki stroški ogrevanja, bivalno ugodje ipd. Letni stroški morajo biti primernega ranga in vzdrževanje cenovno ugodno. S pravilno izbiro načina gradnje in materialov si lahko ukrojimo hišo po naših željah, hišo na katero bomo ponosni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×