Grafična kartica GeForce GTX 1660 Ti 6GB ASUS OC PHOENIX, PH-GTX1660TI-O6G

Uporaba grafične kartice za zmogljivejše računalniške operacije

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Poleg procesorja imajo multimedijske grafične kartice največji vpliv na delovanje računalnika. Te računalniške komponente namreč pretvorijo podatke v slike in jih pošljejo na zaslon. Močnejša kot je grafika, hitrejši je prikaz informacij za ekranu in boljša je vizualna uporabniška izkušnja.

Sodobni grafični procesorji zelo dobro obdelujejo velike količine slikovnih informacij in izvajajo vzporedne operacije. Pri tem so zelo hitri pri prikazu besedila in grafike ter pri obdelavi 3D grafičnih prikazov v sodobnih video igrah. Prav tako lahko učinkovito izvajajo tudi druge procese, ki vključujejo vzporedno obdelavo z veliko podatki.

Integrirana in samostojna računalniška strojna oprema

Nekateri računalniki imajo že vgrajene integrirane grafične kartice, ki so vgrajene v isto komponento kot procesor ali pa so z njim zelo tesno povezane. Integrirana grafika ne zagotavlja visokih zmogljivosti za igranje računalniških iger. Ima pa dovolj moči za pogon operacijskega sistema, zagon spletnih iskalnikov, aplikacij in druge rutinske programske opreme.

Zmogljive grafične kartice Nvidia

Grafična kartica Nvidia NVS 510 2GB GDDR3 PNY DVI

Samostojni oziroma ločeni grafični procesorji, ki jih je največkrat potrebno kupiti naknadno oziroma niso integrirani v računalnik, pa omogočajo visoke zmogljivosti in jih je mogoče nadgrajevati z novimi modeli.

Pomembnost grafike pri igranju računalniških iger

Današnje računalniške igre so bolj realistične in zapletene kot kdaj koli prej. Prav zato prenosni računalnik in namizni računalnik za igranje video iger potrebujeta zmogljive grafične kartice. Tako je ob nakupu gaming računalnika potrebno kupiti tudi zmogljiv grafični procesor, ki ima največji vpliv na kakovost prikaza vsebin na zaslonu.

Strojna računalniška oprema za visoko zmogljive aplikacije

Nakup samostojnih grafičnih procesorjev je potreben tudi pri visoko zahtevnih računalniških aplikacijah, kot je urejanje video posnetkov in 3D grafika s profesionalnimi programi, kot sta AutoCAD in Adobe Premiere Pro. Na trgu je mogoče kupiti multimedijsko strojno opremo, ki je namenjena za optimizacijo delovanja profesionalnih aplikacij.

Visoko zmogljive in cenovno ugodne grafične kartice vrst GeForce, Quadro in Radeon so na voljo za nakup v spletni trgovini z računalniki in računalniško opremo na naslovu www.anni.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×