cPanel za upravljanje gostovanja spletne strani

Urejanje spletne strani preko vmesnika cPanel

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×

Skrb za svojo spletno stran je naloga vsakega njenega lastnika. Veliko časa je veljalo, da mora skrbnik strani imeti veliko znanja o HTML, CSS, JavaScript in drugih programskih jezikih. To pa zato, ker je bilo vsako potrebno spremembo urediti v sami kodi na strežniku. To je dokaj zahtevna naloga, ki lahko povzroči veliko težav. Dandanes pa temu ni več tako, saj lahko preko vmesnika cPanel urejamo skoraj vse možne lastnosti naše spletne strani. Omenjen vmesnik je na voljo pri skoraj vsakemu ponudniku gostovanja brez dodatnih stroškov.

Cpanel je v obstoju že mnogo let

Leta 1996 je bil cPanel prvič predstavljen javnosti. Od takrat je bil mnogokrat nadgrajen z novimi funkcijami, ki nam olajšajo upravljanje spletnih strani. Tako ga dandanes uporablja že skoraj vsak ponudnik spletnega gostovanja. Priljubljenost cPanela je zato tako visoka, saj ga lahko uporablja vsak posameznik brez znanja o programskih jezikih. 

Cpanel uporabniški vmesnik
Uporabniški vmesnik cPanel-a

Omenjen vmesnik nam nudi upravljanje s poštnimi računi, poddomenami, nastavljanjem pravic različnih uporabnikov ipd. Za to ne potrebujemo dodatne programske opreme, posebnih računalniških naprav ali drugih dodatkov. Vse, kar potrebujemo je spletni brskalnik in dostop do spleta. Tako je mogoče spreminjati nastavitve strežnika in naše spletne strani preko tablice, pametnega telefona, namiznega računalnika, prenosnika ipd.

Prenos podatkov na iz z strežnika preko modernega vmesnika cPanel

Pri vzdrževanju svoje spletne strani bomo velikokrat morali prenesti veliko količino podatkov na iz z strežnika. To je mogoče narediti preko različnih programov, kjer se povežemo na naš strežnik z vpisanim geslom in domeno. Z uporabo cPanela pa to lahko storimo izredno preprosto.

Na razpolago imamo vso strukturno zgradbo datotek naše strani. Videe, muziko in druge datoteke lahko preprosto z nekaj kliki prenesemo na našo spletišče brez uporabe dodatnih programov. To pa močno olajša hitre spremembe na naši strani, kot je dodajanje akcijskih, novih in drugih produktov.

Upravljanje strežnika z vmesnikom cPanel

Nastavitve našega strežnika bomo morali od časa do časa spreminjati. To predvsem velja za ustvarjanje novih poštnih in administratorskih računov. Dobro pa je tudi, če pregledamo dejansko obremenjenost strežnika ob določeni količini obiska. Vse to lahko storimo z nekaj preprostimi kliki v cPanelu, kjer lahko tudi pregledujemo različne ključne podatke o številu povezav na našo spletno stran, zasedenem prostoru na trdem disku, dejanski uporabi pasovne širine ipd.

Vmesnik cPanel vsebuje tudi izredno priročna orodja za namestitev spletnih gradnikov, kot je WordPress, Joomla, Drupal ipd. Namestimo jih lahko hitro in učinkovito, kar nam omogoča takojšen pričetek izdelave svoje lastne spletne strani. Namestimo pa lahko tudi različne antivirusne in druge programe, ki skrbijo za pravilno delovanje našega strežnika.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 Filament.io 0 Flares ×